9 ključnih nasvetov za pravilno uporabo dvižnih pisalnih miz

February 7, 2019

Dvižne mize so pomemben vzvod v aktivni delovni kulturi, saj omogočajo natančno prilagoditev višine delovne površine glede na antropološke lastnosti posameznika.

Dvižne mize so pomemben vzvod v aktivni delovni kulturi, saj omogočajo natančno prilagoditev višine delovne površine glede na antropološke lastnosti posameznika. To vzpodbuja uporabnike, da spreminjajo svoj položaj tekom celotnega dne, kar razbremeni telo in zmanjša tveganje za razvoj bolezni, ki so povezane z dolgotrajnim sedenjem.

Pomembno je, da se ljudje naučijo kdaj in kako uporabiti dvižne mize, saj ima tudi najboljša ergonomsko oblikovana delovna postaja omejeno vrednost, če oseba, ki jo uporablja, ne pozna osnovnih principov ergonomije.


OPTIMALNA DRŽA PRI DELU ZA DVIŽNO PISALNO MIZO

Ergonomska drža za dvižno pisalno mizo.


PRAVILNE ERGONOMSKE NASTAVITVE ZA STOJEČE IN SEDEČE DELO:

  1. Višina vaše delovne površine mora omogočati delo brez napora in konstantnega premikanja. Postavite pogosto uporabljene predmete (npr. spenjače in telefone) tako, da so lahko dosegljivi.

  2. Prilagodite višino dvižne mize tako, da bodo podlakti vzporedne z mizo in pod kotom približno 90° glede na vašo nadlaht.

  3. Zapestje, vrat in glava morajo biti v sproščenem nevtralnem položaju.

  4. Razdalja med očmi in monitorjem mora biti vsaj 40 centimetrov ali več - primerno razdaljo najlažje določimo kar z dolžino svoje roke.

  5. Zgornja tretjina zaslona računalnika mora biti na višini oči ali pod njo. Prav tako, naj bo zaslon rahlo nagnjen nazaj, za približno 10-20°.

  6. Za ohranjanje nevtralnega položaja vratu in glave, morajo posamezniki, ki nosijo očala ali uporabljajo leče, prilagoditi višino monitorja na nižji položaj in monitor nagniti pod kotom 30° do 40°.

  7. Pri sedenju poskrbite za dobro ledveno podporo hrbta in vratu.

  8. Nastavite višino stola tako, da bodo vaša stopala trdno na tleh. Uporabite naslonjalo za noge, če menite, da noge niso pravilno podprte.

  9. Globina vašega sedeža mora omogočiti, da se kolena raztezajo čez rob vašega sedeža. Stegna morajo biti približno vzporedna s tlemi.

Izboljšajte vašo držo in počutje!
Sestavi svojo dvižno mizo
Kontaktirajte nas

Potrebujete pomoč ali si želite mizo izdelano po naročilu?

Takoj vam odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Hvala! Prejeli smo vaše sporočilo. Odgovorimo vam najkasneje v 24 urah.
Oops! Nekaj je šlo narobe, prosim če poskusite znova

Naši kontaktni podatki

8